Szanowni Państwo, 

jednoczesne przechowywanie w urządzeniu chłodniczym różnego rodzaju świeżych produktów spożywczych powoduje powstawanie i wzajemne przenikanie się zapachów charakterystycznych dla tych produktów. W konsekwencji poszczególne produkty spożywcze chłonąc obce zapachy, tracą swój unikalny aromat a pochłaniając specyficzne związki pochodzące od psujących się jednostek mogą stać się nawet trujące.

By zapobiec tym zjawiskom, BOLARUS SA jako pierwszy producent urządzeń chłodniczych na świecie oferuje Państwu możliwość zakupu urządzeń chłodniczych z ultranowoczesną nanotechnologią TiO2 wykorzystującą w procesie fotokatalizy właściwości nanotlenku tytanu. System ten działa bakteriobójczo, nie ulega zużyciu i raz zainstalowany pracuje bezterminowo, chroniąc produkty spożywcze przechowywane i eksponowane w urządzeniach chłodniczych. Jest też w pełni przyjazny dla środowiska naturalnego. 

 

Główne zalety zastosowania innowacyjnej nanotechnologii z wykorzystaniem TIO2 w urządzeniach chłodniczych BOLARUS SA:

  1. Opóźnienie procesu starzenia świeżego produktu, poprzez zahamowanie rozwoju bakterii;
  2. Brak przejmowania aromatów innych produktów przechowywanych w tej samej komorze chłodniczej;
  3. Zahamowanie powstawania związków toksycznych oraz zapobieganie przejmowania tych związków przez pozostałe produkty.             

 

Co to oznacza w praktyce dla klientów, którzy zdecydują się na zakup urządzenia chłodniczego z nanotechnologią TiO2?

  1. Wydłużenie okresu pełnej świeżości eksponowanego lub przechowywanego produktu;        
  2. Zachowanie przez produkt jego naturalnych własności smakowych i zapachowych - brak konieczności separacji produktów wydzielających intensywne, różne aromaty;
  3. Minimalizacja strat.

 

Zachęcamy do skorzystania z tego innowacyjnego narzędzia ochrony żywności - szczegółowych informacji dotyczących technologii TiO2

udziela Dział Handlowy BOLARUS SA.